Vildmark

Vildmark

Vildmark

Kano

Kano
Klatring

Klatring

Vinterfjeld

Vinterfjeld

Fjeldsamarit

Fjeldsamarit

Fjeldgruppen.dk

Fjeldgruppens kurser om Vildmark

 

Generelt »

 

Vildmarksweekend – Fjeldmad Uden Pulver - har fokus på mad i vildmarken for både begyndere, og de øvede som vil prøve noget andet end færdigkøbt pulvermad. Kurset vil give et teoretisk fundament og de praktiske færdigheder til at sikre hensigtsmæssig kostplan og madlavning til fjeldtur

 

Fjeld & Vildmark I er et 5 dages kursus i Sverige der både teoretisk og praktisk udstyrer deltageren til at tage på en længere vandreture. Kursisten kunne være en seniorspejder, leder eller lignende som ønsker at være klædt godt på til turen. Kurset er et begynderkursus, og et godt sted at starte hvis man gerne vil supplere sit spejderliv med vildmarksture.

 

Turleder (Fjeld og Vildmark 2)

Kurset vil bestå af en forweekend i foråret som holdes på Söderåsen, hvor vi sammensætter teams og tjekker udstyr, og en 12-dages tur på Island, hvor vi følger en af de mest kendte og rigtigt smukke vandringsruter som kaldes Laugavegurinn, der går fra Lanmannalaugar til Thorsmörk. Vi tager evt. videre ud til sydkysten på Island, ved Skógar.

 

Skovmandskurset er et kursus der henvender sig til den garvede friluftsspejder, der gerne vil lære praktiske og nyttige færdigheder til at færdes i den skandinaviske natur. Deltagerne bliver taget på en 2-dages hike ind i et skovområde, hvor de vil blive undervist i forskellige praktiske færdigheder, som gør dem i stand til bruge naturen som en samarbejdspartner fremfor en modspiller.

Vi skal lære at se de mange muligheder der findes i naturen omkring os.

Sy selv dit eget friluftsudstyr få hjælp og vejledning til selv at komme i gang med at fremstille friluftsudstyr i letvægtsklassen. Det er sjovt og meget tilfredsstillende at fremstille sit udstyr selv, og meget letvægtsudstyr kan man relativt nemt sy selv.

 

Generelt for kurserne gælder det, at der kræves en rimelig fysik samt at man er vant til at færdes i de fri. Det er desuden altid en fordel med yderligere viden indenfor førstehjælp. Det anbefales derfor at tage Fjeldgruppens samariterkursus som giver god viden om førstehjælp i fjeldet.

 

 

 

 

Tilmelding:

Hvis du er DDS’er tilmelder du dig nemmest direkte via Blåt Medlem.

Spejdere fra KFUM, De grønne pigespejdere og andre interesserede kan tilmelde sig direkte på vores online-tilmelding som du finder under det enkelte kursus

 

Kontakt:

Spørgsmål angående tilmeldingen (f.eks. om der er venteliste) henvendes til Spejdernes Administrationsfællesskab. Dem kan du kontakte på tlf. 32 64 00 50 eller

e-mail: fgkursustilmelding@fjeldgruppen.dk.

 

Har du en nyhed du gerne vil dele med alle her på Fjeldgruppen.dk, så kan du selv skrive den i nyhedsblog'en på forsiden eller sende den til webmaster, så sætter han den ind for dig.

 

Fjeldgruppen.dk © 2012 • Senest opdateret foråret.2015